Het dorp Lies op Terschelling

Het dorp lies ligt op het oostelijk deel van het eiland. Het is een mooi landelijk dorp waar vooral rustzoekers zich thuis voelen. Ideaal voor wie van fietsen en wandelen houdt. Aan de noordkant ligt het natuurgebied de Koegelwieck. Een prachtig duinlandschap met veel kleine paadjes. In de zomer wandel je zo in een half uur naar het strand.

Supermarkt Spar Cupido met parkeerplaats

In Lies is supermarkt Spar Cupido. Cupido is een typisch Terschellinger naam die al eeuwen voorkomt op het eiland.
Spar Cupido biedt een boodschappenservice, je kan van tevoren online boodschappen bestellen en deze laten bezorgen of in de winkel ophalen. Afrekenen kan online.
Boodschappen bestellen

Kaasboerderij de Pieter Peit's Hoeve

In Lies kunt u naar Kaasboerderij de Pieter Peit's Hoeve voor allerlei kaas en kaasproducten. In de winkel zijn ook leuke souvernirs, kado's en snuisterijen te vinden.

De rondleiding begint vervolgens om 10.30 uur in de kaasmakerij. Hier vertelt de boerin stap voor stap hoe je van melk kaas kunt maken.

Rond 11.00 uur neemt de boer het over en gaat de excursie verder over de boerderij. In ongeveer een uur tijd vertelt hij van alles over het boerenleven en het eiland. Na de rondleiding is er nog gelegenheid om het kaaswinkeltje te bezoeken.

Natuurschuur Staatsbosbeheer in Lies

In de natuurschuur in Lies vind je wisselende tentoonstellingen over de natuur op Terschelling. Je vindt er natuurgidsen, waarin je kunt opzoeken wat je op het eiland gezien hebt. Ook starten er excursies met de boswachter, die je van alles en nog wat kan vertellen over de strandvogels. Bestudeer de rijke natuur van dit Waddeneiland en laat je verrassen door zijn flora en fauna.